Mozgásterápia

A mozgásterápia vagy gyógytorna az orvostudomány egyik legrégebbi kezelési lehetősége, melyet már az ókori görögök is alkalmaztak.

Mozgással az egész szervezetre képesek vagyunk hatni - nem csak a mozgásrendszerre, hanem az idegrendszerre, szív-, keringési- valamint a légzőrendszerre egyaránt. Ennek eredményeképpen komplex kórképeknek a kezelésében is sikeresek tudunk lenni.

Gyógytornára sor kerülhet a jól felszerelt tornateremben  és lakószobákban, melyekben első sorban egyéni tornák zajlanak. Csoporttornákat tartunk az aulában, ahol a helyszín tökéletesen alkalmas ülő tornákra, foglakozásokra, valamint a korláttal felszerelt folyosón, ahol álló tornákra van lehetőségünk. Ezen foglalkozásokon igyekszünk lakóink mozgáskészségét és erejét megtartani, növelni, fejleszteni.

Mozgásterápia mellett -szükség szerint- alkalmazunk még ízületi lézer terápiát, mágnes terápiát és elektromos kezelést és masszázst is.

Ezen technikák összességével igyekszünk mozgásra motiválni lakóinkat, hogy így csökkentsük a fájdalmat, javuljon a mozgáskészség és önállóság, lassítsuk a progressziót valamint, hogy minél tovább fenntartsuk a jobb életminőséget és közérzetet.

gyógytorna