Az intézmény által nyújtott szolgáltatások köre

Alapszolgáltatások

• Egészségügyi ellátás 
 Az Otthonban 24 órás szakképzett ápolói felügyeletet biztosítunk, egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást, gondozást. Az egészségügyi ellátás keretében hetente két alkalommal az intézmény háziorvosa rendel. Rendszeres - a jogszabályoknak megfelelő - belgyógyászati szintű intézeti orvosi ellátás, tanácsadás.

• Gyógyszerellátás keretében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az intézmény orvosa által összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.

• Étkezés 
Az Otthon lakói részére napi ötszöri(reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) étkezést biztosítunk az intézmény saját főzőkonyhájáról. Diétás étkezésre is lehetőség van, egészségi állapotnak megfelelő, orvos által előírt diétás ételek a dietetikus iránymutatásai alapján készülnek.

• Takarítás 
 Az intézmény gondoskodik a lakrészek, közös használatú helyiségek folyamatos tisztántartásáról.

• Nővérhívó rendszer, telefon 
Az Otthonban kiépített telefonhálózat működik, ami lehetővé teszi, hogy minden lakó saját telefonmellékkel rendelkezzen, melyet szabadon, bármikor használhat. A telefon egyben segélykérésre, nővérhívásra is szolgál egy beépített riasztó funkció segítségével

• Mosás, vasalás 
Az Otthon lakóinak ruhaneműit, textíliáit az intézmény mosodája mossa, vasalja szükség esetén javítja heti rendszerességgel.

• Mentálhigiénés gondozás keretében szakembereink egyéni és csoportos beszélgetésekkel, foglalkozásokkal segítik a bentlakók mindennapi életét, problémáinak megoldását.

• Szabadidő eltöltésének lehetőségei 
 A társalgónkban különböző foglakozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kézimunka, előadások, társasjáték, stb). Minden lakószoba központi televízió-csatlakozóval van felszerelve.

• Hitélet 
Az Otthon lakói vallásukat egyéni vagy csoportos formában szabadon gyakorolhatják. Az Otthon kápolnájában naponta tartanak római katolikus szentmisét.

• Mozgásterápia
 Az Otthon lakói minden héten gyógytornász által vezetett csoportos és egyéni gyógytornán vehetnek részt.

 • Igény szerint segítségnyújtás a bevásárlásban

• Napi 24 órás őrző-védő és portaszolgálat

 

Alapszolgáltatáson túli, külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatások

Fodrász: Az otthonunkban női fodrász dolgozik megbízási szerződéssel, a szolgáltatásokért számla ellenében térítést kell fizetni.

A fodrász szolgáltatásai: mosás, vágás, szárítás, berakás, dauer, festés

A lakók fogadására megbeszélt idő: hetente 1 alkalom (Kedd 8-12-ig)

Pedikűr: Az otthonunkban pedikűrös dolgozik megbízási szerződéssel, a szolgáltatásokért számla ellenében térítést kell fizetni.

A lakók fogadására megbeszélt idő: hetente 2 alkalom (Kedd-Csütörtök 9-14-ig)

Gyógy-masszázs: Az otthonunkban masszőr dolgozik megbízási szerződéssel, a szolgáltatásokért számla ellenében térítést kell fizetni. A gyógy-masszőr szolgáltatásai: test, kéz, láb masszázs vagy egyéni kérésre állapot és igény szerint kombinálható.

Heti bevásárlás: minden héten, csütörtökön.

Egyéni igény szerint gyógytorna: Az intézmény foglalkoztat gyógytornász végzettségű munkatársat, mely a lakóink számára a munkatárs által biztosított gyógytorna térítésmentes, azonban a külső vállalkozó (gyógytornász) térítés ellenében vehető igénybe.